ذاکر نايک تروریست نیست!

ذاکر نايک دعوتگر مسلمان هندی، دوکتور، جراح، دعوتگر و مربی ای که آوازه اش در اطراف و اکناف جهان طنین انداز است. ایشان از آوان طفولیت، مسؤولیت دعوتگری را بر عهده گرفته و در راه نیل به این هدف بزرگ تربیت شده و رشد یافته است.

ذاکر نایک، در 18 اکتوبر سال 1965م در یکی از نواحی شهر بمبئی که یکی از بزرگترین شهر های هند می باشد، چشم به جهان گشوده و پیش از راه یافتن به دانشگاه بمبئی، از چشمه سار علوم شرعی در مدارس دینی، سیراب گردیده و از دانشگاه دو سند فراغت (طب و جراحی) دریافت نموده است.

در سال 1991م، دوکتور ذاکر نایک، توجه به تحلیل مقارنه و مقایسه ادیان را آغاز نموده و به این علم اهتمام ویژه مبذول داشته و به نبوغ و فرزانگی رسیده و قوت و نیرومندی اش در میدان دعوت اسلامی به اوج رسید. ایشان به این نظر بودند که جوانان مسلمان خیلی نیازمند کسی اند که آنان را از حالت نابودی و شکست نجات دهد، چون این سردرگمی جوانان، تأثیر دردآوری بر اندیشه و دیدگاه شان نسبت به دین اسلام دارد.

دوکتور نایک، در سال 1991م انستیتوت اسلامیIslamic Research Foundation (IRF) را تأسیس نمود که به حیث مرکز شناخت حقیقت اسلام بدون تحریف و تزویر، برای مسلمانان و غیر مسلمانان محسوب می گردید؛ هم چنان یکی از اهداف بزرگ این مرکز آموزشی، نشر مفاهیم صحیح اسلامی در جهان آلوده با افکار مسموم و زهرآگین نسبت به اسلام بود، این انستیتوت، از تکنولوژی معاصر برای تحقق اهداف خود بهره گرفته و توسط آن به نشر ویدیوها، برنامه های تلویزیونی، برنامه های رادیویی، انترنت و… می پرداختند.

ذاکر نايک
ذاکر نایک

فلسفه‏ی داعیانه‏ی این دعوتگر نامدار، بر حمایت علم به گونه اساسی و فراهم کردن فرصت های آموزشی برای جوانان، استوار بوده و مدرسه‏ی اسلامی بین المللی را تأسیس نموده و هم چنان مرکز اسلامی همکاری را به هدف آموزش جوانان و نوجوانان فقیر در بمبئی اساس گذاشت.

رسانه، به حیث منبر دعوت

دکتور ذاکر نایک در نتیجه ذکاوت و هوشمندی فوق العاده و تجربه کامیاب و موفق در میدان دعوت، به این نظر شد که ضرورت است، رسانه به حیث منبری از منابر دعوت و ایستگاه برای رساندن حق و نشر آگهی بین مسلمانان مورد استفاده قرار گیرد و اندیشه را ازین دریچه نشر و پخش نماید؛ لذا شبکه تلویزیونی صلح “Peace TV”را راه اندازی نمود، و تمام برنامه های آن به زبان انگلیسی نشر می گردید، در مدت اندکی نشرات این تلویزیون در بیش از 200 دولت در قاره های مختلف گسترش یافت و در واقع پروژه‏ معرفی کننده‏‏ی بزرگی بود که اسلام را به صورت صحیح و درست آن به ملت های جهانی تقدیم می نمود.

در سال 2009م فرع جدیدی برای این تلویزیون افتتاح گردید که به زبان اردو نشرات داشت و اردوزبانان را مخاطب قرار می داد، و این گستردگی ها ادامه یافت تا اینکه بخش دیگری به زبان بنگالی فعال گردید.

این شبکه تلویزیونی به صورت مستقیم، سخنرانی ها و کنفرانس‏ها و برنامه‏های مرتبط به جوانان را پوشش می داد و برنامه های آموزشی برای اطفال نیز داشت؛ دعوتگر توانا ذاکر نایک این شبکه را به “Edutainemt Channel” نامگذاری نمود، و این اصطلاح جدیدی بود که برنامه‏ی تفریحی را در خدمت آموزش قرار می داد؛ اما متأسفانه در سال 2016م نشر این کانال های تلویزیونی در هند و بنگلادیش متوقف گردید.

ذاکر نایک، دعوتگر کاریزما
دوکتور ذاکر نایک، زیاد از شیخ و دعوتگر متوفا، شیخ احمد دیدات متأثر بوده و او را استاد و مرجع خود در دعوت می پنداشت، ذاکر نایک به حفظ سریع، قوت حافظه و حضور ذهن امتیاز یافته و به آسانی می تواند، مفاهیم را با هم مرتبط ساخته و بین آن ها مقارنه و مقایسه نماید، این توانایی از او خطیب توانا، مناظره کننده‏ی قوی ساخته که در مناقشه و گفتگوها، طرف مقابل را با روش های بی نظیر و کمیاب وادار به شکست و عقب نشینی می کرد.

دانشمند دنمارکی توماس هانسن در مورد ذاکر نایک می گوید: روشی را که دوکتور ذاکر نایک در حفظ قرآنکریم و احادیث نبوی به زبان های مختلف به کار می‏گیرد و به آسانی می‏تواند مفاهیم را شرح و بیان نماید، از او شخصیت بسیار مشهوری در جهان ساخته و بسیاری از محاضره ها و گفتگو هایش توسط ویدیوها در انترنت به صورت گسترده نشر گردیده است، مهمترین موضوعاتی که بسیار در موردش صحبت نموده است، موضوعات اسلام و علوم جدید، اسلام و مسیحیت، و اسلام و سکولاریزم، می باشد.

ستاره مناظره های دینی ذاکر نايک 

اولین مناظره را ذاکر نایک در سال 1994م همراه نویسنده بنگالی خانم تسلیما ناسرین انجام داد، موضوع مناظره مفهوم اسلام بود که در کتاب او به نام “Lajja” مورد بحث قرار گرفته بود، این مناظره بیش از چهار ساعت ادامه یافت و چهار روزنامه نگار آن را نظارت و اشراف می نمودند.

و در سال 2000م مشهورترین مناظره های عصر را با ولیام کامبل پروفیسور ایرلندی و متخصص کیمیا راه اندازی کرد و موضوع مناظره (قرآن و انجیل در روشنایی علم) بوده و دعوتگر توانا ذاکر نایک درین مناظره خوب درخشید و دلایل و شواهدی از قرآنکریم و انجیل ارایه نمود که طرف مناظره را به حیرت واداشته و درین مناظره پیروز میدان گردیده و شاگردان و پیروانش افزایش یافت و درخشندگی و موفقیت او نه تنها در جهان اسلام، بلکه در غرب نیز گسترده شد.

بیش از 4000 محاضره و مناظره را در کشورها و قاره های مختلف از هند تا گامبیا، از استرالیا تا امریکا تقدیم نموده و دوستداشتنی و متواضع بوده و اسلوب مهذب و جانانه ای دارد که توانست، قلب های زیادی را در خارج از دائره اسلام جلب نموده و آنان به دعوت او روش دعوتگری اش، دل بسته و تعدادی ایمان آورده و تعداد دیگری در انتظار اند، این موفقیت های فراگیر و گسترده دعوت اسلامی توسط این دعوتگر پرتلاش، سازمان های مسیحی و بودائی را وحشت زده نموده و آشفته نمود؛ چون این گسترش روز افزون دعوت اسلامی را خطری بر باورها و برنامه های خویش دانستند.

محکمه هندی در شهر بمبئی، حکم گرفتاری دعوتگر ذاکر نایک را صادر نموده و تهمت پولشویی و تروریستی را به ایشان نسبت داده و هم چنان حکومت هند از پولیس بین المللی انترپول خواستار همکاری در گرفتاری دوکتور نایک و بازگردانیدن شان به هند، شد؛ واضح است که این ادعا در حق ذاکر نایک، واهی بوده و قناعت بخش نمی باشد؛ بلکه حالا وقت آن رسیده که این صدایی را که در کلیسا ها و کنیسه های شان تکرار می شود و در باور های شان خلل و تزلزل ایجاد می کند و با دلایل قوی و نیرومند اعتقادات شان را مردود ثابت می کند؛ خاموش نمایند.

در هیچ صورتی امکان ندارد که دوکتور ذاکر نایک به اعمال و افکار تروریستی و افراط‏گرایی متهم گردد؛ چون تمام سخنرانی ها و گفتگوهایش وجود دارد و نشانگر شخصیت متوازن و متعادل اوست که با اسلوب عالی گفتگو می کند و دلیل را با دلیل پاسخ داده و به دیدگاه دیگران احترام گذاشته و به آرامی و فروتنی در وقت مطرح شدن آن ساکت می باشد؛ اما آن چه سبب خشم آنان گردیده است، موفقیت دعوت او و درخشش آن در سطح جهانی و توانایی بالای او در شناخت کتاب های مسیحیت و بودیزم و آگاهی از حقایق فرسوده و باطل این کتاب ها می باشد؛ ایشان با آگهی وافر و اطلاعات دقیقی که دارند، به راحتی می توانند، مشکلات و نادرستی باورهای مسیحیت و بودیزم را برملا سازند؛ لذا مسیحی ها و بودائی ها تلاش می کنند با اتهامات واهی و دروغین جلو فعالیت های خداپسندانه‏ی دکتور ذاکر نایک را بگیرند؛ البته هرگز به آرزوی شان نخواهند رسید.

نوشته: محمد محمود

ترجمه: عبدالخالق احسان

۲۰۱۷ م- اصلاح انلاین

Atomic Habits
واسع ویب wasiweb wasiweb.com

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

Atomic Habits
Back to top button
واسع ویب