انجیر ؛ ارزش غذايي انجیر
انجیر
خوردن انجير، انسدادها را نرم ميکند و براى بادهاى قولنج، سودمند است.انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن ” تین “. “FIG” نام انگلیسی آن می باشد.درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است. انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید، در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می شود. درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.
ارزش غذایی انجیر
انجیر، قند زیادی دارد. ۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است. انجیر منبع غنی فایبر غذایی می باشد.. انجیر منبع غنی فایبر غذایی و نیز منبع خوبی از منیزیم ، کلسیم ، فاسفورس و ویتامینهای C ، B؛ A است.
سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :
-از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سودیم ، پرفایبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.
-انجیر سودیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کولسترول است.
۴عدد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا ۱۵ گرام کاربوهایدریت است که کاربوهایدریت آن از گلوکوز و فرکتوز تشکیل شده است.
– انجیر، فایبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن ۲۰ درصد نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.
– انجیر بیش از سایر میوه ها نمک های طبی دارد. ۴۰ گرم انجیر تازه دارای ۲۴۴ ملی گرام پتاسیم ( ۷ درصد نیاز روزانه )، ۵۳ ملیگرام کلسیم ( ۶ درصد نیاز روزانه ) و ۲/۱ ملی گرام آهن ( ۶ درصد نیاز روزانه ) می باشد.
انجير تازه از ميوههايي است که حکما آن را بسيار به غذاي مطلق نزديک دانستهاند و اين به اين مفهوم است که از خوردن آن خون خوب با کيفيت معتدل پديد ميآيد. اين ميوه از مواردي است که ميتوان از آن در درمان انواع قبض ا ستفاده کرد و از عوارض جانبي مسهلها مثل ناسازگاري مزاجي، وابستگي، تحريک شديد روده، گشادي کولون، دل پيچه و استفراق در امان بود همچنين يکي از ويژگيهاي مثبت اين ميوه نداشتن منع مصرف در دوران بارداري يا شيردهي و قابل استفاده بودن براي تمام سنين است.
در فصولي که انجير تازه در دسترس نيست، مي توان از انجير خشک ترکرده در آب يا گلاب يا پخته شده در شير بهره برد و ديگر اينکه يکي از بهترين گزينههاي درماني براي افراد دچار سوء مزاج بلغمي است چرا که از نظر عدهاي از حکما بهترين مسير براي دفع سموم بلغمي است.
انجير يکي از بهترين گزينه ها براي افراد چاق غيرگوشتي ٬ افزايش دهنده قواي جنسي، موثر در درمان بواسير و سردىِ مزاج و بوي بد دهان است همچنين ذکر شده که خوردن انجير، انسدادها را نرم ميکند و براى بادهاى قولنج، سودمند است. جالب اينکه متذکر شدند: که در روز، از آن فراوان بخوريد و در شب در خوردن آن زياده روي نکنيد./عایشه يوسفزی