راه های تقویت اراده
يکي از راه هاي تقويت اراده لگام زدن برغرايز وسيطره يافتن بر تمايلات سرکش است. انسان هاي هوسران که از مقاومت در برابر غرايز و خواسته های نفس عاجز باشند، نمي توانند به اراده اي قوي وعزمي نيرومند دست يابند.
باید مسلمان قوت یقین را در ذات خویش و جذابیت ایمان را در دل خویش احساس کند. اگر نتواند بر اطرافیان خود نیز اثر بگذارد و آنان را به راه خود بکشاند، لا اقل خود همچون کوه بلند و استوار باقی بماند و موج گردابهای گمراهی دیگران در وی اثری نداشته باشد و سربلند باشد.
مردم چه می توانند بکنند با مردی که عزت خود را در ایمان و قوت خود را در پیوند با خدایش و استقامت و راستی را در دینش می داند؟ اگر همه مردم علیه چنین کسی جمع شوند نمی توانند در وی اثری بگذارند.
دين اسلام مي خواهد پيروانش از ارادۀ مستحکم و خلل نا پذير برخوردار باشند تا در اداي رسالتي که بر دوش دارند به نا کامي کشيده نشوند. قرآن مجيد درتوصيف مؤمناني که ارادۀ قوي داشته اند فرموده است : (وکأين من نبي قاتل معه ربيون کثير، فما وهنوا لما أصابهم في سبيل الله وما ضعفوا وما استکانوا). یعنی: چه بسیار پیامبرانی بودند که مردان الهی فراوانی به همراه آنان جنگ کردند. آنها هیچ گاه در برابر آنچه در راه خدا به آنان می رسید، سست و نا توان نشدند.
اين آيۀ مبارک مي رساند که کاميابي درمسير ديانت واداي رسالت به برخورداري ازتصميم وارادۀ قوي بستگی دارد.
مهم ترين عاملي که مي تواند اراده را تقويت کند، ايمان است. عقيدۀ صحيح وايمان قوي انسان را ازترديد وهراس نجات می دهد وبه او قوت قلب وآرامش خاطر مي بخشد. بدون بهره مندي ازچنين ايماني، انسان ازدرون فرو مي ريزد وشخصيتش درباطن متلاشي مي شود ونمي تواند اراده وعزمي قوي داشته باشد.