آیا با این همه هدایات الهی باز هم محیط زیست ما آلوده باشد؟

عزیزانم! دین والای اسلام طهارت را فرض بیرونی و یا شرط نماز که دومین رکن اسلام است، گردانیده، برعلاوه پاکی تن، پاکی جامه و پاکی جای نماز را نیز از شرایط نماز قرار داده است. شارع این دین امر فرموده (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُءُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْنِ) المائده آیه 6 ‏اي مؤمنان ! هنگامي كه براي نماز بپاخاستيد ، صورتها و دستهاي خود را همراه با آرنجها بشوئيد ، و سرهاي خود را مسح كنيد ، و پاهاي خود را همراه با قوزكهاي آنها بشوئيد.
•    دین مقدس اسلام سفیر کبیر و پیام آور بزرگ خود را به دوری از پلیدی و نظافت و طهارت لباس امر نموده، (در سوره مدثر)
•    دین اسلام هر نو وارد به این دین مقدس را به غسل و شستشوی تمام بدن امر میکند.
•    دین اسلام برای ورود در اماکن و اجتماعات عامه چون نمازهای جمعه ، ایام حج و عیدین و سایر ایام و مراسم مذهبی غسل و پوشیدن لباس های پاکیزه را حتمی و استفاده از خوشبوئی و عطر را سنت خوانده است.
•    دین اسلام نه تنها در اماکن عبادت به پاکی و نظافت امر نموده، بلکه حتی برداشتن اشیای مضر ، آلودگی و کثافات را از راه ها و جاده ها جزء ایمان و معتقدات دین قرار داده است.
•    دین اسلام پیروانش را بر علاوه پاکی جامه، تن و جای نماز روزانه پنج مرتبه به شستشوی و پاک کاری اعضاء و اندام معروض به گرد و خاک و فضای آزاد، امر میکند.
•    دین اسلام پیروانش را هنگام ورود به مساجد و اماکن عبادت به وضوء، پاکی بدن و خاصتاً پاکی دهن و مسواک زدن امر نموده و حتی برای کسانیکه قصد ورود به مساجد را دارند، خوردن سبزیجات و خوراکه های بد بو (مانند: پیاز، سیر و گندنه و ملی …) را منع قرار داده است. و حتی وضوء گرفتن بعد از صرف هر نوع غذاهای سرخ شده در روغن را مستحب دانسته است.
•    دین اسلام به تنظیف و شستشوی بدن بعد از هر بار ورود به تشناب ، بلکه حتی با وضوء و طهارت بودن را مستحب دانسته است.
•    پیامبر گرامی اسلام در زندگی اش حد اقل چهل بار به تطهیر و نظافت دهن و دندان ها امر فرموده و از ترحم و شفقت بر امت این امر را از رتبه وجوب پایین انداخته و اگر ترس به زحمت و مشقت انداختن امت نبود ، آنرا مانند نماز های پنجگانه امر قطعی قرار میداد.
•    دین اسلام برای میت و کسیکه میت را غسل میدهد ، نیز امر به غسل نموده است.
•    دین اسلام نه تنها به پاکی ظاهری بلکه به نظافت و طهارت فکر و اندیشه و عقیده امر میکند. پاکی و نظافت را در تمام عرصه های زندگی امر لازمی و حتمی قرار داده است.
•    در دین مقدس اسلام از صدقه دادن مال حرام و نجس و حتی اجناس ردی و بی بهاء نهی شده است.
•    بخاطر نظافت است که در دین مقدس اسلام نگهداری سگ و حیوانات نجس و زمینه ساز برای امراض ممنوع است (به استثنای موارد مباح شده زیر شرایط خاص).
•    دین اسلام بخاطر نظافت و پاکی و سلامتی بدن پیروانش ، کوتاه کردن ناخن ها و حلق عانة… را از ده سنت فطری و سنت های ابراهیمی خوانده است.
•    دین اسلام هم پیامبران و هم پیروان خود را به خوردن از حلال و پاکیزه امر فرموده است.
هکذا در ده ها مورد دیگر که در شریعت و فقه اسلامی در ابواب مختلف و در احادیث نبوی در مراسم مختلف به نظافت و تطهیر و پاکیزگی امر نموده است. پس آیا امروز که ما در محیط ملوث و آلوده در شهر خود زندگی میکنیم، از کنار انبار های کثافت و در فضای آلوده و ملوث با دود و گرد و خاک و صد ها نوع مرض رفت و آمد میکنیم و هیچ گامی در پاک کاری و تنظیف آن نمیبرداریم، بلکه خود یک عامل برای اشاعه و گسترش آن هستیم و خود و اطفال خود را در معرض امراض قرار میدهیم، این همه از بی توجهی و سهل انگاری، بلکه نظر به توضیحات فوق از ضعف ایمان ما نیست؟؟؟ زیرا ما در معتقدات خود مأمور به (اماطة الأذی عن الطریق) هستیم! پاسخ نزد خود شما چیست؟؟؟

عبدالله دانشجو

د ښوونکي لارښود کتابونه

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

Back to top button
واسع ویب