انسان و چالشهای زندگی

انسان حتی قبل از تولد دردهای را تجربه میکند که در یاد اش نمی ماند. او میداند که اراده الهی او را به زندگی نو از بطن مارد بیرون آورد. (ثُمَّ السَّبِيلَ يَسَّرَهُ) (عبس:20).
زندگی فرصت خوبی است، و معمولا فرصتهای خوب با چالشها و مشکلات همراه میباشد.
گریان نو مولود از بد فالی او به زندگی نیست، بلکه بخاطر این است که او باید برای رسیدن به هدف و پیروزی با مشکلات و چالشها دست و پنجه نرم کند.
جهان مملؤ از فرصتها است مانند که مملؤ به انسانها است، با وجود كشمكشهای شرافتمندانه، تقدیرات، حسد و کینه توزی ظالمانه و بی رحم: (وَلَوْلا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ) (البقرة: من الآية251).
اختلاف بین مردم کشمکشها را ایجاد میکند، جنگهای را در میدهد که شاید هم سبب اش یک کلمه باشد، یا هم یک فیرمرمی، انسان شاید هم در هر قدم با ماین مواجه شود، و یا هم با سلاح روبرو گردد و نداند که از طرف کی؟ و بخاطر چی؟ در مقابل اش سلاح بالا شد.
این زندگی است، پر از کشمکشها که حقائق همیش آشکار نمیگردد. وقتی موسی (علیه السلام) از الله متعال خواست که از شر زبان مردم او را نجات دهد، برایش گفت که این کار را در حق خود -سبحانه و تعالی- نکرده، پس چطور برای کسی دیگر آنرا انجام دهد؟.
باید به مشکلات و چالشهای که سد راه تو میگردد به حیث فرصتها بنگری، وبرایت انگیزه قوت و نشاط مزید دهد.

این چالشها بعضی اوقات تو را مجبور میکند با دیگران که مشترکات همرایشان داری زندگی کنی، و یا هم توانائی های مخفی و منجمد تو را در حرکت بیاورد، و یا هم اینکه از این چالشها لذت برده و طرف مثبت آنرا بخوانی.

بد ترین چالش برای انسان این است که او در حالی زندگی کند که همه خواسته هایش برایش برآورده شده باشد، و همه حاجتهایش روا شده باشد. این آسایشی است که آرزوهایش را میکشد، خیالش را زیر خاک میکند، و روح اش را می کشد تا مانند جسم بی جان زندگی کند و لذت بدست آوردن آرزوها را نبیند، چراکه او تلخی محرومیت را نچشیده. او از لذت زندگی طبعی که مخلوط مشکلات و آسایش است، محروم مانده.
تمدنی را که انسان ساخته است، نتیجه جوابگوی وی به چالشهای بود که توان مقابله را با او داشت.
وقتی انسان یک چالش خارجی را به قوت داخلی مبدل میکند، آن چالش راه را برای پیشرفت و پیروزی برایش باز میکند.
نبود چالش توانائی را میکشد، اراده را ضعیف میکند، و باز نشستگی و تنبلی را ببار میآورد.
طفل اول، چالشی است در تربیه و سرپرستی از او. گفته میشود که 70% روءسای جمهور امریکا اطفال اول خانواده خود بودند. همچنان نابغه های میدان اقتصاد، علوم و اداره.
در عقب پیروزی هر شخصی که مشاهده میکنید، قصه های از مشکلات، ناکامی، و چالشهای وجود دارد.
وقتی هدف دشوار باشد، آمادگی ها از قبل برایش گرفته میشود، و وقتی هدف آسان باشد، آنرا کم شمرده به تعویق انداخته فرصت را از دست میدهیم.
انتقاد خود اش یک چالش است، وقتی افراد مختلف با نظریات متفاوت یک کار را در دایره انتقاد سالم انجام میدهند، نتیجه خوبی میدهد، اما انتقاد غیر سالم یک چالشی است که تو را دیگر هم به استقامت، ثبات و صبر مجبور میسازد.
راز پیروزی در این نهفته است که دیگران را مسوول ندانی، از قدر وتقدیرات گرفته، تا به دسائس شیطانها، دشمنان تاریخی، دشمنان کوچک، ماحول، ظروف و یا هم جنیات…خودت مسوولیت را به عهده بگیر.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وسلم) برای مقاومت با مشکلات میفرمود:
1- ” تلاش به چیزی کن که برایت نفع برساند”
2- ” از الله متعال کمک بخوا”
3- ” از تلاش خسته مشو”
4- ” و اگر چیزی برایت رسید، مگو: اگر اینطور میکردم آنطور میشد.. بلکه بگو قدر الله ما شاء فعله”

Atomic Habits
د نصاب کتابونه

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

Atomic Habits
Back to top button
واسع ویب