پدیده اختطاف

اختطاف پدیدۀ است آشنا، تکان دهنده و مصیبت زا؛ که امنیت فرد و جامعه را برهم زده و انسان را نسبت به اطرافیانش بد گمان می سازد.

اين پدیده در جوامع مختلف به اشکال مختلف و روی عوامل متعدد، از سوی جنایتکاران و تبهکاران انجام می یافت که به نحوی اوضاع جامعه را آسیب پذیر می ساخت. بناءً جامعه شناسان بنابر عواقب ناگواری که اختطاف دارد، از دیر زمانی قلم برداشته و جهت اقلاع آن از جامعه، گامهایی برداشته اند تا بتوانند جامعه را از شرِّ آن رهایی بخشند.

ولی به هر اندازۀ که کار جهت کاهش آن صورت میگیرد، به همان پیمانه جرم و مجرم زیاد شده و مردم از این آفت رنج می برند. اما نباید فراموش کرد که فعالیت هایی که تا حال در کشور ما برای مبارزه با اختطاف صورت گرفته، ناقص و یک جانبه بوده است.

از این رو، بنده درین نبشته در صدد آنم تا نخست مفهوم اختطاف را بیان نمایم، سپس عوامل آنرا مورد کنکاش قرار داده، آثار روحی و روانی اش را بر خانواده و جامعه برملا سازم و در قدم بعدی حرمت اختطاف در شریعت اسلامی و راه های جلوگیری از آن را مورد مداقه قرار دهم.

پیشینۀ پدیدۀ اختطاف در افغانستان: افغانستان از جمله کشورهای آسیب پذیر در طول تاریخ است؛ که بنا به عوامل و انگیزه های متعددی در مقاطع مختلف از طرف خود و بیگانگان آسیب دیده است.

از میان همۀ این آسیب ها، یکی هم اختطاف است که از آن ناحیه مردمان زیاد این مرز و بوم به باد نیستی رفتند و تا حال خبری از آنها نیست.

پدیدۀ اختطاف از دیر زمانی در افغانستان موجود بوده و به بهانه های مختلفی افراد بی خبر، اطفال، سرمایه داران و منتقدان نظام از سوی جانیان حرفه ای اختطاف شده اند و به سر نوشت مجهولی سوق داده شده اند.

اختطاف طیف هایی از مردم، بصورت شفاهی و بعضاً کتبی حاکی از اوضاع آن دوران میباشد ولی به علت سانسور مطبوعات و نبود رسانه ای آزاد، بصورت دقیق و موثق گذارش های اختطاف ثبت نشده است، ازین رو به مشکل می توان روی آمار ارائه شده از آن دوران اطمینان داشت.

Atomic Habits
د ښوونکي لارښود کتابونه
د نصاب کتابونه

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

Atomic Habits
Back to top button
واسع ویب