حكم نكاح بعد از ايمان آوردن؟

سوال: 
عقد ازدواجي با شرايط زير صورت گرفته است خواهشمند است بفرماييد آيا اين عقد شرعي است يا باطل مي باشد .
1 – به احتمال زياد دونفر شاهد و عروس و داماد و پدر عروس نماز خوان نبوده اند و عاقد هم شهادتين را به آنها القاء نكرده است .
2 – عاقد با زبان عربي زياد آشنا نبوده و فردي عادي و كمي آشنا به زبان عربي بوده است و صيغه عقد را احتمالا با جملاتي اين چنين خوانده است .به جاي انكحتك گفته انكحت و به داماد نگفته است انكحت لك. يعني ضمير ك را به انكحت نچسپانده و گفته انكحت و زوجت بنتك فلان علي صداق مقرر بيننا بشهادت هذه الشهود.
3 – از طرف زوج احتمالا لفظ انكاح و تزويج گفته نشده

جواب:
در مورد كسى كه نماز را نخواند و آنرا انكار كند بين علماء اجماع و اتفاق رأى هست كه او كافر ميباشد، ولى كسى كه آنرا انكار نميكند و فقط از روى سستى و تنبلى آنرا نميخواند، علماء در اين مورد اختلاف نظر دارند و بعضى او را  كافر و بعضى ديگر او را مسلمان ولى مرتكب كبيره ميدانند.
اما در مورد مسئله شما كه هيچكدام از طرفين ازدواج هنگام عقد بستن مسلمان نبودند، اگر رأيى را بگيريم كه تارك نماز از روى سستى مسلمان هست كه اشكالى در مسئله نيست، ولى اگر رأيى را بگيريم كه تارك نماز را چه از روى سستى و چه از روى انكار كردن كافر ميدانند، در اين صورت ميگويند كه اگر چه در هنگام عقد بستن عروس و داماد كه اهل نماز نبودند و كافر بودند، ولى باز هم عقد ازدواج آنها صحيح ميباشد، زيرا اسلام عقد ازدواج كفار را اقرار ميكند، يعنى اگر دو نفر كافر با هم ازدواج كند و سپس هر دوى آنها مسلمان شوند نياز به عقد ازدواج جديدى نيست، زيرا كسانى كه در اوائل اسلام مسلمان شدند و سپس از مكه به مدينه هجرت كردند پيامبر صلى الله عليه و سلم آنها را امر نكرد كه ازدواجشان را كه در زمان كفر انجام گرفته بود از نو ببندند، حتى كسانى از اصحاب كه مرتد شدند ولى به اسلام بازگشتند نيزعقد ازدواج جديدى را نبستند، البته مگر اينكه يكى از همسران مسلمان بشود و ديگرى بر كفر باقى بماند كه در اين صورت بايست بين آنها جدايى افكند، بجز ازدواج مرد مسلمان با زنان اهل كتاب كه اسلام آنرا اسثناء قائل شده و جائز است.
ابن قدامه گفت: “نكاح كفار صحيح ميباشد و اگر مسلمان شوند بر همان حال باقى مي مانند، و كيفيت عقد نكاحشان مورد بررسى قرار گرفته نميشود و شروطى از قبيل ولايت، شهود، و غيره در ازدواج كفار معتبر نيست، و در اين مسئله خلافى بين علماء نيست، ابن عبد البر گفت: “علماء اجماع كرده اند كه اگر زوجين با هم مسلمان شدند بر همان حال باقى ميمانند مگر اينكه بين آنها ازدواج محرميت نسب و يا رضاعت بر قرار باشد (كه بايد در اين صورت بين آنها جدايى افكند زيرا ازدواج محارم در اسلام جائز نيست) و مردمان زيادى در زمان پيامبر صلى الله عليه و سلم مسلمان شدند و بر عقد ازدواجشان باقى ماندند و پيامبر صلى الله عليه و سلم از آنها در مورد كيفيت و شرط و شروط ازدواجشان سؤالى نكرد و اين مسئله اى بود كه بصورت متواتر رخ داده بود پس بحد يقين ميرسد..” “المغني” (10/5)
در نتيجه اگر دو نفر بى نماز ازدواج كنند و سپس توبه كنند و يا دو نفر كافر ازدواج كنند و سپس مسلمان شوند، نيازى به عقد ازدواج جديدى نيست بلكه عقد ازدوجشان صحيح ميباشد.

 تهيه: مولوي نبي الله حقجو

د نصاب کتابونه

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

Back to top button
واسع ویب