حجاب چيست؟

حجاب عبارت است از ستر بدن، و عبارت است از مجموعه ای از احکام اجتماعی که به چگونگی وضع زنان در نظام اسلامی ربط داشته، و خداوند آن را تشريح نموده است تا برای حمايت زن قلعه ای شامخ بوده، و مجتمع را از فتنه ها نگاه دارد، و زن را در قالب و چهار چوبی منضبط برای انجام وظيفه اش که همان ساختن نسلها و تأمين آينده است و به عبارت ديگر همکاری در پيروزی اسلام و تمکين دادن آن در کره ارضی آماده سازند.

نشانه هائی بر راه

خواهر من! اين قول خداوند را به آن کسی که در التزام به حجاب متردد است هديه می کنيم:

﴿وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلاَ مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلاَلاً مُّبِينًا﴾. (الأحزاب: 36).

(معنی): «اگر در مورد امری خداوند و رسول او حکم دهند ديگر هيچ مرد و زن مؤمنی حق انتخاب و اختيار ندارند و کسی که خداوند و رسول او را نافرمانی کند، به گمراهی سختی افتاده است.

و به کسی که کور کورانه مقلد ديگران بوده و بدون هيچ بصيرت و هدايتی گام بر می دارد اين سخن رسول خد (صلی الله علیه وسلم) را گوشزد مي کنيم که فرمودند:

«لا يكون أحدكم أمعة يقول: أنا مع الناس، إن أحسن الناس أحسنت وإن أساؤوا أسأت ولكن وطنوا أنفسكم إن أحسن الناس أحسنوا وإذا أساؤوا تجتنبوا إساءتهم».

(معنی): «مبادا که يکی از شما دنباله رو مردم بوده و بگويد: من با مردم هستم اگر خوب شدند خوب می شوم و اگر بد شدند من هم بد می شوم. ولکن نفس خود را استقرار و اطمينان داده و اگر مردم خوب شدند شما نيز به احسان رفتار کنيد و اگر اسائت ورزيدند از اسائت آنان دوری جوئيد».

و به آن کسی که به زبان حال خود می گويد: اگر در سرزمين کفار به حجاب در آيم همه مردم مرا به ديده تعجب می نگرند، و اما اگر از حجاب بدر آمدم، همانند يکي از آنها خواهم بود، و قيافه من کسی را به خود جلب نمی کند. می گوئيم: ای عالمه فقيهه، اين اظهار شخصيت مسلمانی بخصوص در بلاد و سرزمين کفار، تو را به آن خوانده است، و هرگز کسی نمی تواند نص صريح و حکم روشن خداوند را زير پاگذاشته و به اجتهاد و رأی خود دست يازی کند.

نکاتی مهم

خواهر من!

ای کسی که روبروی آن زن کافر با سرافکندگی ايستادی و گفتی: بانوی من، ما علم آموختيم و از ما زنان بسياری پزشک و اديب شدند، و بسياری روزنامه نگار. بسياری از ما در کشور شما به آموختن علم و تعليم مشغولند و اسلام هرگز ما را از چيزی مانع نشد.

بانوی من، ديگر ميان مردان و زنان فرقی وجود ندارد. پس بانوی من اکنون از ما راضی هستی؟

پس به زبان حال او اين قول خداوند را برايش تلاوت می کنيم که:

﴿وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْيَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللّهِ هُوَ الْهُدَى﴾. (البقرة: 120).

(معنی): «يهود و نصاری تا اينکه ملت آنان را دنباله روی و تبعيت نکنی، از تو خوشنود نخواهند گشت. بگو که هدايت خداوند همان هدايت راستين است».

و کمترين رضايت آنان از تو اين است که فقط در عبادت خود مسلمان بوده اما در عمل، ادب، سلوک، رفتار، لباس، افکار و ساير امور دنيای خود تابع آنان باشی.

و رسول خدا (صلی الله علیه وسلم) چه زيبا می گويد که:

«لَتَتَّبِعُنَّ سَنَنَ مَنْ كَانَ قَبْلَكُمْ شِبْرًا بِشِبْرٍ وَذِرَاعًا بِذِرَاعٍ حَتَّى لَوْ دَخَلُوا فِي جُحْرِ ضَبٍّ لاَتَّبَعْتُمُوهُمْ قُلْنَا: يَا رَسُولَ اللَّهِ: آلْيَهُودَ وَالنَّصَارَى قَالَ: فَمَنْ؟» (رواه مسلم).

(معنی): «سنن و رفتار آنان که پيش از شما بودند را وجب به وجب و ذراع به ذراع دنباله روی خواهيد کرد تا جائيکه اگر در سوراخ ضب (نوعی مارمولک صحرائی) داخل شدند، بدنبال آنان شما نيز داخل آن خواهيد شديد، بدنبال آنان شما نيز داخل آن خواهيد شد. پرسيدم ای رسول خدا، آيا منظور شما يهود ونصاری هستند؟ و ايشان جواب دادند: پس چه کسی ديگری؟». (روايت مسلم).

خواهرم! تو بايستی بصورتی شايسته به لباست اهتمام ورزی و برای خود شخصيتی داشته باشی. تو بايستی که در بذل جان و مال به خديجه، در فقه دين به عائشه، و در صبر، نگاهداری و حفظ دين خداوند به آل ياسر اقتدا کنی.

خواهرم!

اگر دارای هيکلی زشت و صورتی نازيبا می بودی، آيا کسی حاضر می شد که فقط به اين علت که زنی روشنفکر و دانا هستی، تصويرت را بر جلد مجله ای چاپ کند؟ آيا در اين صورت کسی را می يافتی که از تو درخواست کند تا به بهانه خدمت نمودن به زنان، مهماندار هواپيما شوی؟ آيا کسی را می يافتی که جهت تبليغ هر کالايی تصوير چهره ات را بر پوسترها چاپ کند؟ آيا کسی پيدا می شد که از تو بهانه کمبود وسائل تعليم و تربيت دفاع کند؟ پس بدان که آنان فقط می خواهند از چهره زيبا و صدای لطيف تو بهره مند شده و لذت ببرند. پس هرگاه اين خصال را در تو نيافتند، همانند کالائی کهنه و قديمی که مدت صلاحيت آن به پايان رسيده است تو را رها می کنند و فراموش خواهی شد.

ز کتاب (اي خواهر مسلمان چه كسي تو را به حجاب امر نموده است؟)

نويسنده :علامه محمد صالح العثيمين

ترجمه :اسحاق دبيري

Advertisement | Why Ads? | Advertise here

پوهنتون چینل

پوهنتون چینل درسره سبسکرایب او شریک کړئ

سبسکرایب Subscribe


Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

wasiclinic.com
Back to top button
واسع ویب