حکم تبریک گفتن جشن کریسمس

در دین مسیحیت برگزاری مراسم عید میلاد مسیح علیه السلام کاری نوآور و اختراع شده می‌باشد که بعد از حواریون [پیروان عیسی علیه السلام] پیدا شده است، نه حضرت مسیح علیه السلام و نه حواریون چنین چیزی را سفارش کرده و انجام داده‌اند.

متأسفانه بسیاری از مسلمانان نیز در کشورهای اسلامی به این مراسم و جشن گرفتن در آن روز مبتلا شده‌اند. برگزاری مراسم عید میلاد مسیح علیه السلام تنها به مسیحی‌ها مربوط نمی‌شود، بلکه بعضی از مسلمانان نادان هم در آن شرکت می‌کنند، آن مسلمانانی که در واقع شهوات نفس و هوا و هوس و شیطان آنها را برای این کار دعوت می‌کند، چون در این مراسم‌ زنان با مردان اختلاط پیدا می‌کنند، و پردة حیا و شرم به کلی زدوده می‌شود، نوشیدن شراب، رقص زنان با مردان و سایر کارهای دیگری که گوینده از بیان آنها شرم دارد در آن صورت می‌گیرد.

به همین صورت است تقلیدهای کورکورانه از مسیحی‌ها، و این تقالید را تقدم و پیشرفت می‌‌دانند، شرکت کردن با مسیحی‌‌ها در این جشن‌ها را صورتی از صورت‌های تمدن به حساب می‌آورند، به همین دلیل برای حضور در این مجالس عجله می‌کنند و علاقه نشان می‌دهند، و این مناسبت را به مسیحی‌ها تبریک و تهنیت می‌گویند.

همة این کارها به خاطر ضعیف بودن آگاهی دینی آنها می‌باشد، چون این کار آنها مخالف فرمان پیامبر صلی الله علیه وسلم می‌باشد که می‌فرماید که از تشبه به کفار خودداری کنید و از این معاصی و گناهان که در این مراسم‌ها صورت می‌گیرد نهی کرده است.

بیهقی از عبد الله بن عمرو روایت می‌کند که او گفت:

) کسیکه به کشورهای غیر مسلمان برود ودر نوروز و دیگر اعیاد و خوشی های دینی آنها شرکت کند و مانند آنها خود را بسازد و در همان حالت بمیرد، در روز قیامت با آنها حشر خواهد شد(

شیخ الإسلام ابن تيميه رحمه الله

در کتاب خود (اقتضاء الصراط المستقيم مخالفة أصحاب الجحيم) می‌گوید: “مشابهت و خوشی در عیدها (وروزهای مخصوص غیر مسلمین) آنها را قلبا خوشحال می‌سازد و فکر می‌کنند که دین باطل شان حق است، و بیشتر بر دین باطل خود تمسک می جویند. و این امر ایشان را جرأت می‌دهد تا مسلمانان ضعیف الایمان و بی بندوبار را به سوی دین باطل خود بکشانند”.
ابوحفص نسفی حنفی می‌گوید: کسی که به منظور بزرگداشت این روز، تخم مرغی را به عنوان هدیه به مشرکی بدهد، او به الله متعال کافر شده است.

علامه ابن عثیمین رحمه الله می‌گوید: «تبریک گفتن اعیاد دینی به کفار به این علت حرام است، چون باعث ثبات و ماندگاری ایشان بر شعائر کفر و رضایت بدان می‌شود. هرچند شخص مسلمان راضی به آن کفر نباشد، برای مسلمانان حرام است که نسبت به شعائر کفر راضی باشد یا به غیر مسلمانان تبریک بگوید. سپس می‌گوید: همچنین برای مسلمان حرام است که با برگزاری جشن (بدین منظور) و هدیه دادن و هدیه گرفتن از آنها، و پخش شیرینی و مهیا نمودن سفره و تعطیل نمودن کار و…. خود را بدیشان شبیه نماید».
دکتر یوسف قرضاوی می‌گوید: بزرگداشت این روز حرام است، همچنان او اضافه می‌کند که حتی تولد عیسی علیه السلام در این روز نه شده، اول اینکه نصاری (عیسویان) در بین خود هم در این رابطه به دو گروه تقسیم شده اند:
گروه اول می‌گوید که تاریخ تولد عیسی علیه السلام ۲۵ دسمبر است، وگروه دوم تاکید می‌کند که  ۷ جنوری است، در حالیکه هر دو گروه به خطا وغلط هستند، زیرا که تولد عیسی علیه السلام اصلا در زمستان نه بوده بلکه در روشنی قرآن این سخن آنها غلط است، الله جل جلاله در سوره مریم می‌فرماید:

رسول الله صلی الله علیه وسلم می‌فرمایند: «من تشبه بقوم فهو منهم». «کسی که خود را با شبیه قومی کند، از همان قوم بشمار می‌رود». [سنن ابوداود، ابن تیمیه می‌گوید: سند آن جید و خوب است و ابن حجر می‌گوید: سند آن حسن است[

امام ابن قیم رحمه الله در کتابش ” أحکام أهل الذمه ” نقل کرده و گفته: “تبریک گفتن به شعائر مختص به کفر به اتفاق حرام است، مثل اینکه اعیاد و روزه هایشان را تبریک گفت، و بگوید: عیدت مبارک، یا تبریک می گویم به مناسبت این عید و یا همانند آنها، و چنانکه قائل آن از کفر بدور باشد باز عمل او جزو محرمات است و بلکه به منزله ی تبریک گفتن به وی بخاطر سجده اش برای صلیب است، و بلکه گناه آن نزد الله بزرگتر است و حتی شدت آن از تبریک گفتن به کسی که شراب خمر می کند یا قتل نفس کرده یا زنا مرتکب شده بیشتر است. و بیشتر کسی که قدر و منزلتی برای دین قرار نمی دهد در این (تبریک به اعیاد کفار) می افتد و او نمی داند که چه کار زشت و قبیحی کرده است، پس کسی که به معصیت یا بدعت یا کفری تبریک بگوید براستی که در معرض خشم و غضب الله تعالی قرار گرفته است”.

و براستی همانگونه که ابن قیم ذکر کردند تهنیت و تبریک گفتن به اعیاد کفار حرام است، زیرا تبریک گفتن در حقیقت اقرار کردن به شعائر کفری آنها و راضی شدن به آنست، و هرچند در نفس خود به آن راضی نباشد، اما بر مسلمان حرام است که به شعائر کفار راضی و تهنیت و تبریک گوید، زیرا الله تعالی به آن راضی نیست چنانکه می فرماید: ‏(إِنْ تَکْفُرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَنِیٌّ عَنْکُمْ وَلَا یَرْضَی لِعِبَادِهِ الْکُفْرَ وَإِنْ تَشْکُرُوا یَرْضَهُ لَکُمْ) الزمر/۷ ‏اگر  کفران کنید، الله تعالی از شما بی‏نیاز است و هرگز کفران را برای بندگانش نمی پسندد؛ و اگر شکر او را بجا آورید آن را برای شما می‏پسندد!

و اگر آنها اعیاد خود را به ما تبریک گفتند ما جواب آنها را نمی دهیم، زیرا آن اعیاد ما نیست، و الله تعالی نیز به آن اعیاد راضی نیست، که یا بدعتی در دینشان است و یا آنکه مشروع بوده ولی با آمدن اسلام نسخ شده است.. و اجابت دعوت آنها (برای شرکت در مراسمات و جشنهایشان) حرام است زیرا حضور در مراسمات آنها از تهنیت نیز قبیح تر است. “

د نصاب کتابونه

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

د ښوونکي لارښود کتابونه
Atomic Habits
Atomic Habits
Back to top button
واسع ویب