آیا نذر گرفتن جایز است؟

درباره این سوال داشتم که اگربرای انجام یک کارنیک نذربگیریم اگراین کارم شود من ۵ روز روزه می گیرم ونفل می خوانم آیا این کاردرست است از نظر اسلام.
خواهرتان: وژمه

جواب:
الحمدلله والصلاة والسلام علی رسول الله، وبعد:
به صورت عموم نذر کردن کار مطلوبی نیست، هر چند که مشروع است و نذری که برای الله جل جلاله باشد حرام نیست، ولی شریعت توصیه می کند که نذر نگیریم، زیرا رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: «إن النذر لایقدم شیئا ولایؤخر، و إنما یستخرج بالنذر من البخیل» (متفق علیه)
یعنی: نذر هیچ نفعی را جلب و هیچ ضرری را دفع نمی‌کند اما (با آن) از بخیل چیزی گرفته می‌شود.
پس یک مسلمان بهتر است از نذر کردن پرهیز کند، هرچند که نذر اگر شرعی باشد جایز است، ولی در کل بهتر است از انجام نذر خودداری کرد.
اما باید به یک نکته توجه کرد و آن اینکه: هر نذری که در مورد عبادات باشد، باید حتما انجام شود و کفاره ندارد..
زیرا از عائشه رضی الله عنها روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: «من نذر أن یطیع الله فلیطعه، و من نذر أن یعصیه فلایعصه» «هر کس نذر کرد که الله را اطاعت کند، پس باید از او اطاعت کند، و هر کس نذر کرد که نافرمانی الله کند، نافرمانی او را نکند». بخاری (6696)
و اگر کسی نذر کرد باید به آن وفا کند، خصوصا اگر نذر برای انجام عبادات باشد، مثلا کسی نذر کند که یک هفته روزه بگیرد، او باید حتما یک هفته روزه بگیرد و راه گریزی نیست و کفاره ای هم ندارد..
پس شما که روزه را بالای خود نذر نموده اید باید آنرا بجا آورید.
الله وفاکنندگان به نذر را مدح کرده و فرموده است :
(یُوفُونَ بِالنَّذرِ وَ یَخافُونَ یَوماً کَانَ شَرُّهُ مُستَطِیراً) (سوره انسان : 7)
«به نذر خود وفا می‌کنند و از روزی می‌هراسند که شر و بلای آن گسترده و فراگیر است».
والله اعلم

د ښوونکي لارښود کتابونه
د ښوونکي لارښود کتابونه

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

د ښوونکي لارښود کتابونه
Back to top button
واسع ویب