يتیم تا کدام سن “یتیم” گفته می شود؟

السلام علیکم و رحمة الله و برکاته!
البته پیامبر بزرگ اسلام میفرماید! کسیکه یتیم را نوازش یا بر سری او دست بکشد من و ان شخص در جنت مانند دو انگشت دست نزدیک میباشیم.
سوال من اینست که:
1- یک شخص تا کدام سن میتواند یتیم گفته شود یعنی مورد شفقت و ترحم قرارگیرد؟
2 – اگر مادر یتیم دارائی وظیفه باشد و کسانیکه با خانواده یتیم روابط فامیلی دارند اگر از نان و یا خوراک او استفاده میکنند حکم چیست؟
با احترام
احمد احمدی

جواب:

السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
تا وقتیکه پسر یا دختری جوان نه شده باشد، تا انوقت یتیم گفته می شود، و جوانی عبارت از احتلام است، رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: “لا يُتْمَ بعد احتلام” رواه أبو داود، وصححه الألباني. (یعنی یتیم بودن بعد از احتلام نیست).

الله متعال می فرماید : «وَابْتَلُواْ الْیتَامَی حَتَّی إِذَا بَلَغُواْ النِّکَاحَ فَإِنْ آنَسْتُم مِّنْهُمْ رُشْدًا فَادْفَعُواْ إِلَیهِمْ أَمْوَالَهُمْ» (نساء 6). یعنی : « و یتیمان را چون به حد بلوغ برسند، بیازمایید! اگر در آنها رشد (کافی) یافتید، اموالشان را به آنها بدهید». و هرگاه یتیم به بلوغ (جسمی) رسید دیگر یتیمی او به انتهاء می رسد (دیگر به او یتیم گفته نمی شود)، و بلوغ بوسیله بعضی امور مشخص می شود، مانند : روئیدن موی خشن بر روی ظهار (اطراف آلت تناسلی)، یا رسیدن به پانزده سالگی کامل، و یا انزال منی در خواب باشد یا بیداری، و زن نیز مانند مرد است بجز اینکه دو مورد دیگر یعنی حیض و بارداری هم افزون بر موارد دیگر دارند. مؤلف کتاب «المقنع» (2/139) گفته : «بلوغ بوسیله احتلام یا پانزده سالگی کامل یا روئیدن موی خشن در اطراف آلت تناسلی حاصل می شود که دختر علاوه بر این موارد بوسیله حامله شدن و حیض هم حاصل می شود، که حامله شدن دلیل بر انزال اوست»».
خوردن خوراک ونان در خانه یتیم بشکل مهمانی وغیره جایز ومباح است، وکدام گناهی نه دارد.
والله اعلم

  • د نصاب کتابونه
  • د نصاب کتابونه

Editorial

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

Back to top button
واسع ویب

واسع ویب فیسبوک پاڼه لایک کړئ

زموږ فیسبوک پاڼه لایک او له نورو سره شریکه کړئ

#مننه_چې_یاستئ