فوائد عدالت
فوائدی که بر عدالت مرتب می شود قرار ذیل است:
1- عدالت یکی از مهمترين فضائل اخلاقي است؛ چون بوسيلة آن حقوق مردم مصون مانده، مساوات در بين مردم تحقق مي پذيرد.
2- عدالت، اساس وزير بناي حکومتداري و بقاي دولتها و رمز قدرت و پايداري آنها است، و هرگاه ظلم در جامعه رائج گردد حقوق پايمال می شود و امنيت مختل می گردد، و اعتماد در بين حاکم و محکوم از بين می رود وفساد وفتنه همه جا را در بر می گیرد.
3- عدالت در جامعه الفت، رحمت و همبستگي را بوجود مي آورد؛ چون هر يک از افراد جامعه مصونيت حقوق خويش را احساس می نماید.
4- با عدالتجویی امنیت در کشور بر پا می گردد، در نفوس مردم اطمئنان پیدا می شود، و ملت استقرار را احساس می کنند، و بدان وسیله بر مشکلات اجتماعی فایق آمده و اضطرابات در میان دولتها ریشه کن می گردد.
5- عدالت سبب انتشار خیر و برکت می گردد و ولات امور و افراد جامعه را در خیر خود فرو می برد و آنها را غرق خورسندی می گرداند.
6- رجحان و ژرفای عقل با عدالت ثابت می شود:
گفته اند که عاقل ترین پادشاهان و زمامداران، آنهایی اند که ایام خود را با عدالت سپری می کنند، وتلاش های خود را در ظلم ضایع نمی سازند، با مردم از در مدارا پیش میایند و در حکم خود نرمش می داشته باشند و بر حق ثابت قدم می مانند، نه ظالم خودش را در امان می داند و نه مظلوم احساس بی امنیتی می کند.
(7) عدالت سبب دوام زمامداری و استقرار می گردد، گفته اند: مستحق ترین مردم به دوام زمامداری آنانی اند که در میان رعیت خود قسط و عدل داشته باشند، و بار را از دوش آنها کم کنند.
(8) کسی که عدالت پیشه کند محبت خداوند را بدست خواهد آورد. چنانچه او تعالی می فرماید: « وَأَقْسِطُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ [الحجرات:9]یعنی: عدالت کنید که خداوند عدالت کننده گان را دوست دارد.
(9) عدالت سبب همیاری و محبت درمیان حاکم ورعیت می شود و بر جامعه حالت تعاون وهمکاری وهمدلی حکمفرما می گردد.