همانند خديجه باش!

چهار خصلت که بايد زن مسلمان دارا باشد.
خديجه يکي از جمله اشخاص جنتی است پيامبر صلي الله عليه وسلم او را مادر مسلمانان خوانده است.
به همين دليل امام ذهبی او را مادر خديجه ميگويد در (ابو عزيز ۵۱۱)، او يکي از چهار بهترين زن دنياست او در زندگي اش اولين و محبوبترين زن پيامبر بود و اولين کسي است که اسلام اورد و مسلمان شد.

او بهترين تحفه نازل شده از سوی خداوند بود، در این دنیا برایش وعده خانه طلايي در جنت مژده داده شده بود، او مادر همه‌ی ما است و ما به او افتخار ميکنيم.
دختران تنظم و ترتیب و تعمیر خانه را را از مادرانشان مي آموزند واگر درس عملی را برای شان بدهد يا نه مادران الگو های آنهاهستند که در خانوده راه انها را دنبال ميکند و خديجه رضی الله عنها بهترين الگو است براي همه ی خانم های جهان.
چند خصلت را در اینجا بيان ميکنيم که بي بي خديجه رضی الله عنها را در روابط او با پيامبر نيکويي بخشيد و همچنان درس است براي ما تا ياد بگيريم:

۱ـ او يگانه کسي بود که همسرش را محتاطانه و دقيق انتخاب کرد
مادر خديجه قبل از ازدواج با پيامبر چندين پيشنهاد عروسي را رد کرده بود تا بلاخره با پيامبرصلی الله علیه وسلم ازدواج کرد .هدف او تنها ازدواج کردن نبود و نه مقام و پول و منزلت، او يک همسر نيکو ميخواست و او در انتخاب خود از معیار نیکو کاری نمی گذشت و خداوند براي او مردی را فرستاد که واقعا قلب پاک او را بدست بیاورد. پيامبر صلی الله علیه وسلم تمام آن خوبي ها را داشت که خديجه رضی الله عنها در جستجو ان بود.
انتخاب دقيق و درست اولين قدم يک زن مهر آميز و درست کردار است، زيرا تو تنها کسي را واقعا از تمام قلبت دوست ميداري که برايت عزيز باشد و براي او احترام قايل باشي ، نه کسي که پدرش مشهور و يا مليونر باشد.

۲ـ. او کسي بود که پبامبر صلی الله علیه وسلم وقتي با مشکلی روبرو ميشد نزد او ميرفت مثلا تصور کنيد که به يکبارگي متعجب ميشويد و مخلوق خارق العاده را مي بينيد در آسمان که هرگز نديده ايد چنين مخلوق را تصور کنيد که چنين واقعه رخ بدهد شما چي ميکنيد ؟ چگونه احساس خواهيد کرد؟ شوک زده هراسان و پريشان؟

همچنين واقعه در زندگی پيامبرصلی الله علیه وسلم رخ داد ، وقتيکه جبريل را در چهره اصلي بار اول و از نزدیک ديد اين واقعه واقعا شوک دهنده بود ؟ رسول الله صلی الله علیه وسلم در این حالت نه نزد بهترين دوست اش ابوبکر رفت و نه نزد کاکايش نه نزد کدام طبيب نه نزد کدام رهبر و نه ……بلکه نزد خانم اش رفت و واقعه را براي او باز گو کرد و گفت که من در مورد خود هراس دارم او برايش گفت چنين چيزي نخواهد شد به الله سوگند که او ترا هرگز خوار نميسازد والله که تو راستگو هستي هميشه حقيقت ميگويي، با مردم مداومت ميکني، با فقراء کمک میکني، مهمان را عزت ميکني، در مشلات مردم همدم آنها هستي، با مشکلات که مردم روبرو ميشود مبارزه ميکني، جواب او واضع ساخت که از همه بیشتر چرا پيامبر صلی الله علیه وسلم به او نياز داشت او در چنين حالا ت جواب اش همسرش را کمک رواني کرد، او مهربان با مهر و مثبت انديش بود و هر خانم بايد چنين اخلاق را داشته باشد تا بتواند برای شوهرش در هر حالت همرا و همدم خوب باشد مشکلات را حل کند مهربان باشد، داراي قلب مهربان همانند يک مادر باشد.

۳ـخديجه تنها به تسلي دادن پيامبر اکتفا نکرد بلکه بهترين مشوره را به او داد وگفت برو نزد ورقه بن نوفل که شخص کهن سال و عالم اهل کتاب بود در علم خودش ماهر بود ورقه به تمام موضوع گوش داد و بعد تشريح کرد و حتا حالات که در آينده مقابل شدني است نيز تخمين زد.

زن مسلمان بايد مدبر با علم و با طراوت باشد به انچه ارزشمند است وقت بدهد علاقه مندي نشان دهد خصوما در خواندن مقاله و توجه همسرت را جلب کن در هر حالت اماده باش که با او نظرت را شريک سازي وقتی نياز دارد نظر ات نبايد دخترانه احمقانه باشد بايد بلکه مدبرانه هوشيارانه و قناعت بخش باشد

۴ـ پيامبر صلی الله علیه وسلم در مورد او مي فرمايد: او به من باور کرد وقتيکه ديگران مرا باور نداشتند او مرا در مال خود سهيم ساخت در حاليکه همه مرا راند خداوند مرا از او صاحب اولاد ها کرد در حاليکه ديگران بي نسل مي گفتند، او در مشکلات همسرش را ياري کرد و همه عمر او را همراي کرد در حاليکه همه مردم در مقابل او قرار گرفته بودند.

او همسرش را در غريبي و مشکلات اجتماعي قب بول کرد…از احترام او نسبت به شوهرش هرگز کاسته نشد، پيامبر صلي الله عليه وسلم را تا هنگام مرگ اش در مصيبت و مشکلات همراهی کرد.

نسبت به همسر تان اعتماد داشته باشيد نگذاريد حالات از اعتماد تان نسبت به او بکاهد، حتا اگر تمام دنيا مخالف او باشد همانند سپهر دفاع او باش کاملا مانند خديجه.

ترجمه: آرزو ملک

د ښوونکي لارښود کتابونه

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

Back to top button
واسع ویب

واسع ویب فیسبوک پاڼه لایک کړئ

زموږ فیسبوک پاڼه لایک او له نورو سره شریکه کړئ

#مننه_چې_یاستئ