آیا تمرینهای ورزشی در ماه رمضان مضر است؟
فقط چند روز دیگر تا ماه مبارک رمضان باقی مانده است و اگر شما برنامه دارید که در این ماه ورزش را ترک کنید، به شما توصیه میکنیم که یک بار دیگر در این مورد بیاندیشید.
ویبسایت خلیج تایمز به نقل از متخصصان نوشته است که ورزش کردن در جریان ماه رمضان هیچ مشکلی ندارد.
در این مطلب روشهایی را در مورد چگونه ورزش کردن و رژیم غذایی ویژهی ماه رمضان، گنجانیدهایم.
ورزش و روزه گرفتن
به آنانی که میل ندارد در ماه رمضان ورزش کنند یا فکر میکنند که ورزش کردن در این ماه به بدنشان مضر است، باید بگوییم که مختصصان معتقداند که ورزش در این ماه هیچ مشکلی ندارد.
جاوید شاه، داکتر متخصص مستقر در شهر دوبی به خلیج تایمز گفته است که در واقع ورزش در ماه رمضان مغز، دستگاه عصبی و فایبرهای عضلاتی بیولوجیکی بدن را جوان میکند.
او افزوده است: “ورزش در ماه رمضان سبب میشود که بدن چربیهای اضافی را از طریق دستگاه عصبی خودکار بسوزاند.”
شو، مربی زیبایی اندام گفته است که ورزش کردن در ماه رمضان به ورزشکاران کمک میکند که وزنشان کم نشود و باعث صحتمندی آنان شود.
زمانهای مناسب برای ورزش کردن در ماه رمضان
بر بنیاد پیشنهاد داکتر جاوید شاه، یکی از زمانهای مناسب برای وزرش کردن، پس از نماز تروایح است؛ زیرا بدن میتواند مقدار کافی آب و مواد غذایی را برای اجرای تمرینهای ورزشی تا این زمان جذب کند.
به همین ترتیب، ورزشکار میتواند در جریان تمرین آب میوه یا آب بنوشد. به گفتهی داکتر جاوید شاه، میتوان برخی از ورزشها را پس از افطار یا پیش از سحری انجام داد.
شو گفته است: “یک ساعت ورزش پیش از افطار باعث میشود که با وققههای کوتاه ورزشکار بتواند چندین مرتبه تا سحری غذا بخورد و این حالت همچنین سبب میشود که بدن به زودی پرانرژی شود.”
کدام نوع ورزشها باید در رمضان انجام شود؟
ورزشهای سنگین که سبب میشود ضربان قلب به ۱۵۰ مرتبه در دقیقه برسد، باید در ماه رمضان از آنها اجتناب شود، به ویژه پیش از افطار. در این ماه متخصصان توصیه میکنند که باید ورزشهای آهسته و با شدت متوسط انجام شود.
بر بنیاد پیشنهاد متخصصان، پیاده روی سریع، آهسته دویدن، بایسکل رانی، ورزشهایی که دارای حرکتهای گوناگون است و ورزش با دستگاههای سبک باید در ماه رمضان انجام شود.
مهمتر از همه، برای ورزشکاران ضروریست که در ماه رمضان رژیم غذایی متوازن داشته باشند و مقدار کافی مایع بنوشند.
ورزشکاران باید پیش از سحری خوراکیهایی کاربوهایدریت دار و پس از افطار خوراکیهای پروتین دار بخورند؛ زیرا سبب میشود که در جریان ورزش بدن انرژی داشته باشند و به زودی پس از افطار دوباره انرژی بگیرند.
۱tvnews