حفظ قرآنکریم
تاکه توان دارید قرآن را حفظ نمائید. مطالبۀ قرآنکریم ، در حفظش در ذهن ، بی نظیر است.
کلمۀ حفظ ، تا اندازه ایکه محدود به حفظ کردن است ، شامل فهمیدن و عمل کردن میشود. در واقع در زبان انگلیسی هیچ کلمۀ وجود ندارد که بتواند دقیقاً معنی واقعی و و کامل آنرا افاده نماید.
حفظ یگانه راه بنیادی برای نفوذ قرآن در تو است. حفظ یک عمل میخانیکی وتشریفاتی نیست ؛ بلکه یک عمل بسیار بلند روحی و اهم تقدسی است. صرف از طریق حفظ قرآن است که تو میتوانی در نمازها ، هنگامی که در حضور گویندۀ آن ایستاده ای ، آنرا خوانده و بالای معنی آن تفکر نمائی . بر علاوه ، قرآن را در زبانت جاری ساخته، در ذهنت جا داده ، در قلبت مقیم و مصاحب دایمی ات می سازد . هر قدر آنرا حفظ نمائی به همان اندازه آنرا آسانتر خواهی یافت تا باطن خودی خود را در خواندن آن شریک ساخته و دماغ تو آنرا مطالعه و معنی آنرا بفهمد.
حضرت محمد ص به طریقه های مختلف بالای آن تأکید میکند:
” قرآن را حفظ نمائید ، بخاطر اینکه الله ج قلبی را که در آن قرآن جا گرفته باشد ، مجازات نمیکند .” ( شرح السنة )
“همانا آنکه در دلش چیزی از قرآن نیست ( یعنی چیزی از آن را حفظ ندارد ) ، مانند خانه ای ویران است .” ( ترمزی )
بناءً یک مقدار وقت خود را برای حفظ قرآن تخصیص و بصورت منظم پیش بروید. اهداف خود را مطابق یک دوره زمانی تعین نمائید. تمام آن بخش هایی که محمد ص عادت داشتند که در جریان نماز یا در ساعات خاص از روز و شب قرائت نمایند ، و یا به صحابۀ شان توصیه می نمو دند که قرائت کنند ، یا فضیلت آنرا تشریح میکردند ، می باید که شامل لست شما باشد. در صورتیکه شما قران را بطور منظم بخوانید ، بناء دیگر بخش ها بصورت خودکار شما را جذب خواهد کرد تا اقدام به حفظ آنها در ذهن خود نمائید.
نویسنده:خرم مراد
برگردان:استاد احمدضیاء مدرسی