آیا کندن موی ساق پاها برای زنان جایز است؟

من یک خانم هستم ولی پاهایم بسیار موی دارد به خصوص از بند پا تا زانو مانند مردان ویا هم بگویم بیشتر از مردان که از این حالت میشرمم به خصوص در مقابل شوهرم بسیار میشرمم میخواهم بدانم اگر این مو ها را بردارم به واسطه ماشین یا نخه کنم ایا گناه نداردـ؟

جواب:

السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته
الحمدلله،
کندن و زدودن موی ساق پاها جایز است، و حتی بر اساس مذهب مالکیه کندن موی هر عضوی از بدن مانند موی دستها و پاها و هر عضو دیگری که موجب زیبایی بدن زن شود جایز است، البته بجز موی سرش. (الموسوعة الفقهیة ) 18/100.

همچنین کندن و برداشتن موی ابرو بطور مطلق حرام است، مگر آنکه اندازه ی آن بقدری بلند شده باشد که مانع از بینایی فرد شده باشد و یا آنکه چهره ی زن را کریه کرده و از حالت طبیعی خارج کرده باشد که در اینصورت به قدر نیاز که مشکل را برطرف کند جایز است که اصلاح شود بدون آنکه باریک گردد.

زیرا پیامبر صلی الله علیه و سلم فرمودند: «لعن الله الواشمات والمستوشمات والنامصات والمتنمصات والمتفلجات للحسن المغیرات خلق الله» بخاری (5931) ومسلم (2125).
یعنی: خدا لعنت کرده است کسی که خال کوبی می‌کند و آنکه خواهان خال کوبی کنند، و کسی که ابروها را باریک می‌کند و آنکه خواهان باریک کردن آنهاست، و کسی که بین دندانها به منظور زیبایی فاصله میافکند، اینها کسانی هستند که آفرینش خدا را دگرگون می‌کنند.

موهایی از بدن که شریعت در مورد برداشتن یا تراشیدن آنها سکوت کرده است مانند موهای ساق پا و یا رانها و یا دستها و یا بازو و یا سینه و پشت بدن و یا بینی علما حکم بر جواز کندن آن قسمتها داده اند، زیرا پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: «الحلال ما أحل الله فی کتابه ، والحرام ما حرم الله فی کتابه وما سکت عنه فهو مما عفا عنه» رواه الترمذی (1726) وحسنه الألبانی فی صحیح الترمذی.

یعنی: حلال آنست که خداوند متعال در کتابش حلال کرده، و حرام آنست که خدا در کتابش حرام کرده، و هر آنچه که در مورد آن سکوت کرده قابل گذشت است».

البته باید از روشهایی استفاده شود که برای جسم و بدن زیان آور نباشد. زیرا پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: «لاضرر و لاضرار» (صحیح – روایت ابن ماجة)، یعنی: نه به خود ضرر برسانید و نه به دیگران.

و این حدیث پیامبر صلی الله علیه وسلم یک قاعده است، که بر مبنای این قاعده هر امری که باعث زیان وارد ساختن به جسم و بدن گردد، استفاده از آن مجاز نیست.
لذا هر روشی که برای زدودن موهای این قسمت از بدن بکار رود و زیانی برای جسم نداشته باشد استفاده از آن جایز است.
والله اعلم

د نصاب کتابونه

Editorial Team

د واسع ویب د لیکوالۍ او خپرونکي ټیم لخوا. که مطالب مو خوښ شوي وي، له نورو سره یې هم شریکه کړئ. تاسو هم کولی شئ خپلې لیکنې د خپرولو لپاره موږ ته راولېږئ. #مننه_چې_یاستئ

خپل نظر مو دلته ولیکئ

د ښوونکي لارښود کتابونه
Back to top button
واسع ویب